Sikkerhetskrav i kommunal sektor

Er du ansvarlig for teknologianskaffelser, digitalisering, IT, sikkerhet eller personvern i kommunen din? Bli med på en spennende workshop om sikkerhetskrav i kommunal sektor hvor vi sammen skal styrke den digitale robustheten! Denne workshopen er et must for alle som ønsker å sikre en trygg digital fremtid for sine innbyggere

Bakgrunn

For å møte økende trusler og utfordringer knyttet til dataangrep i kommunal sektor, har KS i samarbeid med kommunene utarbeidet en rapport om digital robusthet. Rapporten, Styrking av digital robusthet i kommunal sektor, identifiserer 16 konkrete tiltak for å sikre trygge og robuste digitale tjenester. Tiltak 7, som er i fokus på denne workshopen, omhandler utviklingen av felles anbefalte sikkerhetskrav i kommunal sektor. Disse kravene skal hjelpe kommunene å navigere i det komplekse landskapet av teknologiske anskaffelser og drift, med fokus på informasjonssikkerhet, digital beredskap og personvern.

Workshopens innhold

  • Gjennomgang av anbefalte sikkerhetskrav: Bli kjent med de felles kravene som skal stilles til leverandører og interne systemer, for å sikre robusthet og kontinuitet i tjenesteleveranser.
  • Praktiske eksempler og case-studier: Lær av konkrete eksempler og diskusjoner rundt hvordan andre kommuner har implementert sikkerhetskravene.
  • Diskusjoner og erfaringsutveksling: Delta i dialog med kolleger fra andre kommuner og fagfolk, og del egne erfaringer og utfordringer.

Hvorfor bør du delta?

  1. Effektivisering: Ved å implementere felles anbefalte sikkerhetskrav i kommunal sektor, slipper hver enkelt kommune å utvikle egne krav fra bunnen av. Dette gir store tidsbesparelser og sikrer en standardisert tilnærming.
  2. Reduser risiko: Unngå anskaffelser av sårbare systemer ved å følge godt etablerte sikkerhetskrav. Dette reduserer risikoen for sikkerhetsbrudd og øker robustheten i dine digitale systemer.
  3. Bedre kvalitet og forutsigbarhet: Leverandørene vil ha klare retningslinjer for hvilke krav de må møte, noe som gjør det lettere for dem å integrere sikkerhet fra utviklingsfasen. Dette gir en mer forutsigbar og trygg teknologisk utvikling.

Hva får du?

  • Gratis deltakelse: Workshoppen er gratis, og inkluderer faglig innhold av høy kvalitet.
  • Lunsj inkludert: Nyt lunsj begge dager som en del av programmet. Reise- og overnattingskostnader må dekkes av deltakerne selv.
  • Hands-on erfaring: Workshopen er praktisk orientert, med fokus på interaktiv læring. Du får mulighet til å jobbe med konkrete oppgaver og utfordringer, og dra nytte av erfaringsutveksling med andre deltakere.
  • Tilgang til materiell: Alt relevant materiell og ressurser vil bli gjort tilgjengelig i forkant av workshoppen, slik at du kan forberede deg og få mest mulig ut av deltakelsen.
  • Mulighet til å stille ekspertene spørsmål: Få direkte tilgang til ekspertene bak sikkerhetskravene. Still spørsmål og få råd tilpasset din kommunes behov.

Program:

Dag 1
11:30 – 12:30Lunsj
12:30 – 14:00Hva er rammeverket for trygg digitalisering
14:00 – 14:15Pause
14:15 – 15:30Hvordan stille gode sikkerhetskrav til kommunen og kommunens IT-driftsorganisasjon
15:30 – 15:45Pause
15:45 – 16:30Praktisk øvelse for din egne kommune – hvordan stille gode sikkerhetskrav til kommunens IT-driftsorganisajon
16:30 – 17:15Hvordan gjøre gode anskaffelser, viktige ting og tenke på
Dag 2
09:00 – 10:30Hvordan stille gode sikkerhetskrav i forbindelse med anskaffelser og forvalting av teknologi
10:30 – 10:45Pause
10:45 – 11:45Praktiske øvelse for din egen kommune – Hvordan stille gode sikkerhetskrav i forbindelse med anskaffelser og forvalting av teknologi
11:45 – 12:00Takk for nå og videre fremdrift
12:00Lunsj

Meld deg på nå!

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å styrke sikkerhetsarbeidet i din kommune. Alt materiell blir tilgjengelig i begynnelsen av september, og vi vil sende deg en link for nedlasting.

Workshopen ledes av Suhail Mushtaq, fagsjef for informasjonssikkerhet og personvern ved FID – Strategisk IKT og digitalisering KS.

Spørsmål til det faglige innholdet?
Kontakt oss

Hopp rett ned til innholdet