UTSATT: Sikkerhetskrav i kommunal sektor


Grunnet sykdom må vi dessverre utsette dette arrangementet på ubestemt tid.
Vi ser at interessen for dette arrangementet er god og vi vil derfor holde dere oppdatert så snart vi vet mer
.

Er du ansvarlig for teknologianskaffelser, digitalisering, IT, sikkerhet eller personvern i kommunen din? Bli med på en spennende workshop om sikkerhetskrav i kommunal sektor hvor vi sammen skal styrke den digitale robustheten! Denne workshopen er et must for alle som ønsker å sikre en trygg digital fremtid for sine innbyggere

Bakgrunn

For å møte økende trusler og utfordringer knyttet til dataangrep i kommunal sektor, har KS i samarbeid med kommunene utarbeidet en rapport om digital robusthet. Rapporten, Styrking av digital robusthet i kommunal sektor, identifiserer 16 konkrete tiltak for å sikre trygge og robuste digitale tjenester. Tiltak 7, som er i fokus på denne workshopen, omhandler utviklingen av felles anbefalte sikkerhetskrav i kommunal sektor. Disse kravene skal hjelpe kommunene å navigere i det komplekse landskapet av teknologiske anskaffelser og drift, med fokus på informasjonssikkerhet, digital beredskap og personvern.

Workshopens innhold

  • Gjennomgang av anbefalte sikkerhetskrav: Bli kjent med de felles kravene som skal stilles til leverandører og interne systemer, for å sikre robusthet og kontinuitet i tjenesteleveranser.
  • Praktiske eksempler og case-studier: Lær av konkrete eksempler og diskusjoner rundt hvordan andre kommuner har implementert sikkerhetskravene.
  • Diskusjoner og erfaringsutveksling: Delta i dialog med kolleger fra andre kommuner og fagfolk, og del egne erfaringer og utfordringer.

Hvorfor bør du delta?

  1. Effektivisering: Ved å implementere felles anbefalte sikkerhetskrav i kommunal sektor, slipper hver enkelt kommune å utvikle egne krav fra bunnen av. Dette gir store tidsbesparelser og sikrer en standardisert tilnærming.
  2. Reduser risiko: Unngå anskaffelser av sårbare systemer ved å følge godt etablerte sikkerhetskrav. Dette reduserer risikoen for sikkerhetsbrudd og øker robustheten i dine digitale systemer.
  3. Bedre kvalitet og forutsigbarhet: Leverandørene vil ha klare retningslinjer for hvilke krav de må møte, noe som gjør det lettere for dem å integrere sikkerhet fra utviklingsfasen. Dette gir en mer forutsigbar og trygg teknologisk utvikling.

Hva får du?

  • Gratis deltakelse: Workshoppen er gratis, og inkluderer faglig innhold av høy kvalitet.
  • Lunsj inkludert: Nyt lunsj begge dager som en del av programmet. Reise- og overnattingskostnader må dekkes av deltakerne selv.
  • Hands-on erfaring: Workshopen er praktisk orientert, med fokus på interaktiv læring. Du får mulighet til å jobbe med konkrete oppgaver og utfordringer, og dra nytte av erfaringsutveksling med andre deltakere.
  • Tilgang til materiell: Alt relevant materiell og ressurser vil bli gjort tilgjengelig i forkant av workshoppen, slik at du kan forberede deg og få mest mulig ut av deltakelsen.
  • Mulighet til å stille ekspertene spørsmål: Få direkte tilgang til ekspertene bak sikkerhetskravene. Still spørsmål og få råd tilpasset din kommunes behov.

Program:

Dag 1
11:30 – 12:30Lunsj
12:30 – 14:00Hva er rammeverket for trygg digitalisering
14:00 – 14:15Pause
14:15 – 15:30Hvordan stille gode sikkerhetskrav til kommunen og kommunens IT-driftsorganisasjon
15:30 – 15:45Pause
15:45 – 16:30Praktisk øvelse for din egne kommune – hvordan stille gode sikkerhetskrav til kommunens IT-driftsorganisajon
16:30 – 17:15Hvordan gjøre gode anskaffelser, viktige ting og tenke på
Dag 2
09:00 – 10:30Hvordan stille gode sikkerhetskrav i forbindelse med anskaffelser og forvalting av teknologi
10:30 – 10:45Pause
10:45 – 11:45Praktiske øvelse for din egen kommune – Hvordan stille gode sikkerhetskrav i forbindelse med anskaffelser og forvalting av teknologi
11:45 – 12:00Takk for nå og videre fremdrift
12:00Lunsj

Meld deg på nå!

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å styrke sikkerhetsarbeidet i din kommune. Alt materiell blir tilgjengelig i begynnelsen av september, og vi vil sende deg en link for nedlasting.

Workshopen ledes av Suhail Mushtaq, fagsjef for informasjonssikkerhet og personvern ved FID – Strategisk IKT og digitalisering KS.

Spørsmål til det faglige innholdet?
Kontakt oss

Hopp rett ned til innholdet