Fagmøte om robotisering (RPA) og kunstig intelligens (AI)

Nærbilde av en robot med en skjerm på. Foto

DigiNordland drar i gang en serie med fagmøter som direkte svar på kompetansebehovet på digitalisering i offentlig sektor.

I disse fagmøtene vil dere få høre konkrete eksempler og erfaringer fra kommuner og fagspesialisert på ulike teknologier, metoder og fagområder.

Møtene er ment for kommunalt ansatte, men invitasjonen ligger åpent for de som ønsker å delta. Det vil være mulighet for å stille spørsmål til foredragsholdere, og vi er alltid glade for gode diskusjoner.

Første fagmøte: RPA og AI

Første fagmøte går av stabelen onsdag 9. mars fra klokken 12:30-14:30.

Sett av tid i kalenderen din til faglig påfyll om RPA og AI, og hør eksempler fra arbeidet gjort i Narvik kommune.

Andreas Dyrøy Janson og Vegard Skoglund deler av sine erfaringer og kompetanse, og forteller om deres egenutviklede robot for sykefraværsoppfølging mot ledere.

Andreas Dyrøy Janson er stipendiat i kunstig intelligens ved UiT campus Narvik, og jobber for tiden halv stilling i Narvik kommune som ingeniør ved IT drift og utvikling. Han administrerer og konfigurer kommunens RPA-robot, og har utviklet robotens ansattportal. Andreas vil snakke om de tekniske aspektene ved robotløsningen, bl.a. hvordan de ulike delene fungerer sammen mot eksisterende fagsystemer og rutiner.

Vegard Skoglund jobber i dag som rådgiver innen virksomhetsstyring i Narvik kommune. I årene før roboten og under tiden roboten ble utviklet var rollen HR-rådgiver. Vegard har samarbeidet med Andreas Dyrøy Janson i utviklingen av robotisering i Narvik kommune.

Andreas og Vegard har i tillegg hatt et kontinuerlig samarbeid med ansatte i Narvik kommune med tanke på brukerdreven utvikling og innovasjon i robotiseringen. I presentasjonen vil vi også komme innom kontekst og drivkraften bak robotiseringen, personvern og sikkerhet, prosess og metode for utvikling, visning av roboten live i systemet og hvordan det praktiske brukerperspektivet er.

Andreas og Vegard vil gjennomgå:

  • Bakgrunn for at roboten ble utviklet
  • Metode for utvikling og samarbeid
  • Arkitektur og oppbygging
  • Personvern og tilgangsstyring
  • og ..faktisk vise roboten, og hva den kan

Ps! Videresend gjerne møteinnkallelsen til dine kolleger som kan synes dette er spennende

Hopp rett ned til innholdet