Ny digitaliseringsstrategi

regjeringens digitaliseringsstrategi

Regjeringen har nå lagt fram en ny digitaliseringsstrategi som beskriver hvordan vi skal bli verdensledende på digitalisering innen 2030. Strategien handler om hvordan vi kan bruke teknologi for å gjøre hverdagen enklere, mer rettferdig og tryggere for alle.

Vi er spesielt glade for at de regionale digitaliseringsnettverkene er nevnt i strategien. Det viser at arbeidet vi gjør i samarbeidet med KS er viktig for å sikre at alle kommuner kan henge med i den digitale utviklingen. Regjeringen ønsker nå å styrke dette samarbeidet, slik at digitale forskjeller mellom kommunene blir så små som mulig.

Nettverkene bidrar til at kommunene kan dele kunnskap, lære av hverandre og ta i bruk felles løsninger.

Strategien handler også om å få fart på arbeidet med kunstig intelligens, bedre tilgang til raskt internett i hele landet og øke deling av data mellom offentlige og private aktører. Målet er at offentlig sektor skal tilby bedre, sammenhengende digitale tjenester til både folk og næringsliv.

Vi er glade for at den nye strategien endelig er lansert. Det er en viktig jobb som allerede er gjort, og det ligger mye spennende arbeid foran oss. Nå må vi fortsette å jobbe for å skape et digitalt Norge som alle kan dra nytte av, og sikre at vi når målene våre innen 2030.

«Sammen skal vi bygge og trygge Norge med digitalisering som verktøy»

Les strategien her:

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/fremtidens-digitale-norge/id3054645/?ch=1

Har du tanker, spørsmål eller kommentarer til strategien du vil dele med oss? Kontakt oss her!

Hopp rett ned til innholdet