Viktig å huske ved bruk av kunstig intelligens

Ved bruk av kunstig intelligens, bør du alltid huske på:

  • Legg kun inn informasjon du kan dele offentlig
  • Vær kildekritisk
  • Vær varsom

Legg kun inn informasjon du kan dele offentlig: Når man legger inn informasjon i systemer utenfor kommunens kontroll, kan det du skriver bli tilgjengelig for andre. Det er derfor viktig at du ikke legger inn informasjon som er taushetsbelagt.

Vær kildekritisk: Systemer som bruker kunstig intelligens kan ta feil avgjørelser og inneholde feilaktige data. Du bør ikke stole på resultater fra kunstig intelligens uten å sjekke om svaret er korrekt.

Vær varsom: Det er viktig å tenke over hva man bruker kunstig intelligens til. Fordi informasjonen kan bli delt og brukt på nye måter, kan det også føre til skade for den informasjonen gjelder. For eksempel kan det føre til diskriminering eller at noen ikke får en rett de har krav på. Kunstig intelligens skal ikke brukes til å ta viktige avgjørelser, eller til å ta avgjørelser om andre.

Følg kommunens retningslinjer for bruk av KI.

Vil du lære mer om kunstig intelligens?

Ta gjerne kurset Elements of AI. Kurset passer for deg som vil lære om hva kunstig intelligens (KI) er, hvordan KI blir utviklet, og hva teknologien kan (og ikke kan) brukes til. Det er utviklet blant annet av NTNU og anbefales av Digdir.

Vedlagt finner du plakater som kan lastes ned og brukes som bakgrunn eller skrives ut og henges opp på kontoret.

Hopp rett ned til innholdet