Styrking av kommuners digitale sikkerhet med KommuneCERT

Kvinne med kildekode projisert på ansiktet hennes

Digitaliserings- og forvaltningsministeren, i samarbeid med helse- og omsorgsministeren og justis- og beredskapsministeren, kunngjør etableringen av KommuneCERT. Dette sektorvise responsmiljøet skal beskytte kommunene mot digitale trusler.

KommuneCERT, i samarbeid med HelseCERT, bygger på erfaringen fra helsesektoren og vil være operativt fra 1. desember. Initiativet, som er en utvidelse av det nasjonale beskyttelsesprogrammet (NBP), tilbyr gratis deltakelse for kommunene.

KommuneCERT vil fungere som en sentral koordinator for kommunene ved digitale hendelser, samtidig som det gir støtte gjennom sårbarhetsscanning, rådgivning og koordinering ved ondsinnede dataangrep. Tjenestene inkluderer også informasjon om trusselbildet og kommunenes status.

Med KommuneCERT på plass, tar norske kommuner et viktig skritt mot å styrke sin digitale sikkerhet og håndtering av cybertrusler. Dette initiativet understreker behovet for samarbeid og koordinering på tvers av sektorer for å bygge et tryggere digitalt samfunn.

Hopp rett ned til innholdet